Min transport

Igår blev det ju premiärtur med vår alldeles egna transport, fast vi ju har åkt i den förut. Lastningen gick bra men jag ska ta och lägga lite tid på att träna lastning utan att åka i väg nu när jag har möjlighet till detta. Kaprifol behöver ju få mer vana vid att stå där inne, samt åka, men det kommer med tiden helt klart. Hon är väldigt duktig redan nu men är lite orolig där inne ännu.

Släpet då! Det är en tvåaxlad Värmlandsvagnen Classic 677, årsmodell 2010 med en totalvikt på 1360kg och en lastvikt på hela 683kg. Det gör att till och med Alice i sin tjockaste modell får åka lagligt i släpet, om det skulle behövas. Jag får även köra släpet fullastat med vår BMW och mitt vanliga B-körkort.

IMG_6130Transporten har bra ventilation i form av två öppningsbara fönster i fram och en ventilation på dörren i fram. Man kan även lämna den övre bakre luckan på glänt utan att regnet faller in, så att luften kan passera ut där bak. Det finns även ett fönster i fram så att man nästan kan se hästen inifrån bilen och så är det panikbommar framför hästen som man kan lösa ut utifrån ifall en olycka skulle vara framme.IMG_6235

Den rullar väldigt lätt efter bilen och är mycket trevlig att köra. Den känns stabil och även rampen känns väldigt stabil när stora Kaprifol klampar på den och det är väldigt skönt eftersom hon tidigare har tyckt att just rampen är lite otäck. Det har inte fronturlastning som jag var väldigt inne på att ha tidigare, men jag känner inte längre att det behövs eftersom Kaprifol har blivit jätteduktig på att backa ut ur släpet. Så jag är helt klart väldigt nöjd med mitt släp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.