Löshoppning

Kaprifol fick löshoppa lite igår och hon hade väldigt låg motivationsnivå till en början måste jag säga. Jag hade byggt två inledande studs med tre meter emellan och därefter ca 6-7 meter fram till ett räcke. Inga konstigheter tyckte hon men hon hävde sig över hindren med väldigt dålig energi.

Efter en stund vaknade hon dock till lite och vi fick plötsligt omvänt problem där hon i princip sprang rakt igenom hindren. Efter två lika dana försök byggde jag om banan och tog bort det ena studshindret och höjde det sista hindret ganska ”rejält” (från 50cm till 100cm ungefär) för att få henne att tänka till lite och lyfta på fötterna. Det fungerade perfekt och hon hoppade ganska så fint över det högre hindret ett par gånger innan jag la ner allt och hon fick gå en sista gång.

Jag ska visa er film lite senare så får ni se vad jag menar med att hon var väldigt omotiverad till en början men att hon vaknade till lite efter en stund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.