Smått och gott

Så var ännu en fredag här och vi ligger faktiskt i fas med veckans planerade stallarbete. Jag skrev ju tidigare i veckan att vi skulle riva lite inne i stallet, borra och fästa fast den sista balken och riva ställningen som vi bygg vid väggen som vi murade. I går kväll la vi en (knapp) timme i stallet och borrade de två sista hålen på balken samt fäste bultarna och så rev vi ner ställningen som vi tidigare byggt. Tidigare i veckan rev vi även bort en del av resterna av de gamla reglarna uppe på väggen, inte allt dock, men tillräckligt för att vi ska kunna gå vidare med helgens planerade arbete.

Idag efter jobbet kommer Axel nämligen hämta en såg som kan man såga i sten med, och vi har den hela helgen. Projektet för helgen blir alltså att såga upp öppningen som kommer göra de möjligt för hästarna att gå in i ligghallen från hagen. Vi kommer även såga en remsa på porten mellan stallet och ladan, eftersom vi breddar den öppningen med ca två decimeter. Sen hoppas jag att vi får undan lite mer av den där brädhögen också, men eftersom det blir fullt hus i helgen tror jag säkert att vi får lite gjort! Idag kommer Camilla med familj och stannar till söndag fm, och i morgon kommer Susanne med familj som också stannar till söndag fm! På söndag är det ju även terrängträning för mig och Kaprifol, icke att förglömma!Kaprifol fick gå lite dressyr igår, jag skrittade bort till Viksgårdens paddock och red lite. Hon var lite likgiltig över det hela kändes det som och verkade inte tycka att det var speciellt roligt så jag slutade ganska snart och red hem. En bit hem stannade hon och kissade lääääänge så kanske var det därför. Får göra ett nytt försök en annan dag! Nästa dressyrträning för Camilla är på onsdag nästa vecka.Alice fick också röra på sig, jag gick en promenad med henne utåt gärdena och hon pinnade på så glatt så och frustade och var nöjd. När vi kom längst ut klättrade jag upp på en sten och över till Alices rygg och så tog vi en liten galopp på gärdet; barbacka och i grimma och grimskaft! Alice var nog lika nöjd som jag när vi skrittade hemåt =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.