Sågningen!?

Det blev ju lite utav en cliff-hanger där när jag skrev att vi körde igång med sågningen ute i stallet, men så visade jag aldrig resultatet. Men det gick bra såklart!

Axel och Anders började med att såga porten mellan stallet och ladan, där vill vi ju bredda dörren en aning så de fixade detta.

Det gick relativt snabbt och enkelt att såga genom leckablocken, så det var klart lagom till fikapaus. Jag glömde faktiskt helt bort att ta en efter-bild på just det här momentet men här har ni en actionbild till, här är det Anders som håller i sågen.

Efter fikat började killarna med det stora huvudprojektet; hästarnas ”dörr” in till ligghallen skulle fixas! Här tog det desto längre tid att såga; inga lecablock här inte! Lyckligtvis var väggen ”tvådelad”, alltså en innermur och en yttermått med lite halvtaskig isolering emellan så man kunde såga en bit i taget utan större problem. Men som sagt det tog sin lilla tid!

Före:

Efter:

Före:

Efter:

Före:

Efter:

Och här ser ni den tvådelade väggen lite tydligare och ni ser även en glimt av porten ut till ladan som också är färdigsågad, samt att det sista utav den boxen är ett minne blott!

Som ni ser har vi inte öppnat porten helt ner till golvet, detta är dels för att golvet ju ska höjas samt att jag vill ha en liten tröskel så att inte hästarna drar med sig allt strö ut. På utsidan ser det ju ganska högt ut, men där kommer vi grusa och så får det bli lite extra grus utanför ingången som en slags ramp. Porten kommer även bli aningens högre, den överliggande brädan ska bort och så tar vi ytterligare lite på höjden så det blir marginal till hästarnas huvud samt att det hamnar inom ramen för vilka mått stalldörrar rekommenderas att ha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.