Terrängträning; pass 1

Det känns som om det har gått en evighet sedan jag satt framför datorn! Här har varit full rulle ända sen i fredags kväll, men det vet ni ju redan. Jag har massa bilder att visa, vi börjar väl med förmiddagens terrängpass!

Strax innan klockan 11.00 i förmiddags rullade vi mot Hajarnas terrängbana för en heldagsträning tillsammans med flera andra hoppsugna ekipage. Vid tolv satt vi alla till häst på terrängbanan (vi var fyra i min grupp; alla med femåriga hästar).

Vi började med att värma upp lite i trav och galopp på gräset och sedan kom vi i ström och skuttade över en liten stock åt båda hållen.

Kaprifol  var taggad och hoppade fint! Eftersom vi hoppade i ström hade hon dessutom hela tiden en häst framför sig så vi hade inga problem med att vara överens om i vilken riktning vi skulle ha, annars har ju Kaprifol en tendens att hellre springa efter nyfunna vänner än åt något annat håll.

Axel fotade 256 (!) bilder under hela dagen (på alla ekipage i min grupp), så ni förstår att jag hade lite svårt att välja!

Efter stocken gick vi vidare till ett annat hinder som även det gick bra, det hoppade vi dessutom när vi var på Hajjerna för en månad sen så vi kunde känna oss säkra.

Kaprifol var lite busig emellanåt och skuttade lite glatt efter hindren ibland, men det var bara att driva på framåt så vi kom ur det.

Vi hoppade även en ganska smal stock som låg inne på ”ridbanan”, inte heller några problem!

Stålande sol hade vi och det blev riktigt varmt! Kaprifol verkade dock inte speciellt bekymrad över värmen.

Efter stockhindret på ridbanan galopperade vi direkt vidare till däckhindret, det var lite vingligt men vi kom dit och över =)

Vi hoppade dessa hinder 2-3 gånger var, beroende på hur det gick så även om vi inte hoppade så många hinder blev det allt ett par språng. Till sist gick vi ner till vattenhindret och stannade där en stund och både skrittade och travade genom vattnet. Kaprifol skötte sig OK, efter en stund fick vi dock rida igenom vattnet en i taget och då skulle vi ju både lämna kompisarna och ner i vattnet och då blev det lite krångel men hon gick i vattnet efter lite övertalning. Upp på andra sidan och sen tillbaka igen; då lockade kompisarna och det gick utan problem. Inte så illa ändå, det blir nog bättre med mer träning!

Efter vattnet var förmiddagspasset klart, Kaprifol fick komma ut i en liten gräshage och jag och Axel åt lunch. Sen vilade vi i solen i en dryg timme innan det var dags för nästa pass! Men mer om det en annan dag =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.