Sadelprovning

Vid tvåtiden lastade vi Kaprifol och styrde mot Hedmans Häst&Hund i Sollebrunn för sadelprovning. Resan dit gick smidigt och vi kunde snart lasta ur Kaprifol och Lena (”sadelprovaren”) kom ut och vi kikade på sadeln. Kaprifol har ju haft den här sadeln (Prestige Versailles) i princip ända sen jag började rida henne förra sommaren så det kändes som att det var dags att kika på den. I början var den ju lite stor men jag räknade med att hon ganska snabbt skulle ”växa i den” och nu var jag lite fundersam på om hon kanske tillochmed växt ur den.

Men det har hon inte! Lena tyckte att den låg riktigt bra. Kaprifol har en rak rygg med medelstor manke och sadeln är något svängd, men inte så att det gör något. Hon har också en väldigt kort anläggningsyta men lyckligtvis är sadeln hon har idag även den kort så det var inga problem. Hon rekommenderade dock att jag ska byta ut fårskinnspadden då den börjar bli utsliten och ”tillplattad” och med tanke på att den har ganska många år på nacken kan det verkligen vara dags att uppgradera den till en ny. Sadeln ligger bra även utan padd, men den ligger nästan ännu bättre med den och eftersom Prestige-sadlarna kan ha en tendens att bli lite ”nypiga” i framkant är det bra att ha en padd för säkerhets skull.

Så jag är väldigt nöjd över besöket! Jag fick dessutom rabatt på kostnaden eftersom det gick så snabbt och enkelt =) Det är heller inga problem att bara bredda sadeln i framtiden om/när Kaprifol fortsätter att muskla sig över rygg och manke. Skönt att få det bekräftat!

IMG_8684

Kaprifol var duktig med lastningen på vägen hem också och stod stilla och fint, även om hon allt är lite nervös fortfarande. Ytterligare en bra ”resdag” att lägga till erfarenhetskontot i alla fall.

3 tankar på “Sadelprovning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.