Måndagsdressyr

Jag skrittade bort till paddocken med Kaprifol idag för att repetera lite från träningen i fredags. Kaprifol var aningens på tå på vägen dit men väl framme var hon riktigt avslappnad och nästan lite seg i början innan vi kom igång. Jag tog lite trav och galopp i båda varven innan jag började jobba henne lite mer och hon kom igång fint. Jag red lite serpentiner, volter och en massa övergångar och det tog inte alls lång tid innan Kaprifol blev mjuk och fin. Jag bad henne sedan om ytterligare lite ställning och form och där gick det plötsligt upp något slags ljus för Kaprifol och hon hamnade i en väldigt trevlig form och fick ett helt annat stuns i steget. Jag fick en väldigt härlig känsla och Kaprifol kändes väldigt tillfreds. Jag travade runt lite och vågade knappt andas för att störa henne men hon travade runt så stadigt så i båda varven och även i varvbytet. Lite lustigt det där ändå, att det bara kan ”lossna” sådär, jag började undra om hon lagt tungan över bettet eller något, men det hade hon inte.IMG_7191Efter lite trav åt båda varven och en långsida med ytterst lite ökning av steglängden i bibehållen form saktade jag av och gav henne långa tyglar och massa beröm innan vi traskade hemåt igen. Roligt, roligt! Hoppas det håller i sig! Den här veckan har jag dressyrträning redan på onsdag eftersom jag är borta med jobbet torsdag och fredag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.