Vintervila

I samband med att jag har blivit dunderförkyld och att vintervädret kommit ordentligt har jag nu gett Kaprifol vintervila. Hon har haft en relativt intensiv höst med mycket nya intryck och lärdomar och hon förtjänar lite semester helt enkelt. Det är heller inte så lätt eller roligt att hålla igång henne nu när det är isgata överallt; att säga till studsbollen att hon ska gå försiktigt är liksom. Svårt. Hon kommer antagligen inte få stå helt utan får följa med på lite promenader då och då eftersom hästarna inte rör på sig så mycket hagen just nu, men hon kommer inte arbetas eller ridas ut några längre rundor.

Jag tänker mig att ca två veckor kan bli lagom och då är vi inne i mitten av januari. Då kommer jag sätta igång henne lite lugnt för sen är jag i Stockholm första veckan i februari och då blir det ytterligare ett par dagars vila. Men därefter kör vi på! Då kommer dessutom inte solen gå ner förrän 16.51, mot dagens 15.37, så då är det ju nästan lite ljust när jag kommer hem efter jobbet!

IMG_2778

Januari förra året

1 thought on “Vintervila

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.