GHS – GP-ponnyn

Nu har jag tappat räkningen på dagarna men OJ vad gårdagen rullade på snabbt! Jag anlände till stallkontoret vid halv tio och då var GP-ponnyernas transporter redan på väg att rulla in på området. Vi lotsade in dem i lastgångarna utanför stall ett där de fick lasta av,  veterinärbesikta och klä på de tio C-ponnyerna. Därefter gick vi med dem till longervolten där det blev lite väntan innan de fick gå in på framridningen. Under tiden blev vi utrustade med var sitt vitt grimskaft och informerade om hur och vad vi skulle göra med GP-ponnyerna under ritten och främst under prisutdelningen. När allt var klart fick vi (tio personer) ”välja” var sin ponny och jag fick syn på en supersöt skimmel med bruna prickar i ansiktet, så det var ju ett självklart val =) Vi bekantade oss lite med våra ekipage och när hoppklassen inne i arenan var klar och sista ekipaget lämnat framridningen fick GP-ponnyerna gå in och värma upp.

IMG_0763

När klockan blev tolv var det dags för tjejerna att gå banan och för att deras föräldrar/hjälp skulle kunna gå med tog vi över ponnyerna under tiden och promenerade med dem inne på framridningen i ca tio minuter. När de var tillbaka var det dags för de sista sprången innan de en efter en försvann bort till arenan. Jag väntade på ”min” ponny och lotsade dem till arenan när det var dags och jag följde med in i ryttargången och stod vid sargen och kikade när de hoppade banan. På den korta tiden hade jag nästan blivit en i ”teamet” liksom och hejade såklart på ”min ponny” och dennes ryttare! Riktigt roligt! Felfritt och ganska bra betyg från stildommaren! När de kom ut från arenan tog jag över ponnyn så tjejen och hennes syster kunde titta på de andra ekipagen och ponnyn fick GP-ponny-täcke och när klassen var avgjord fick hon en vit rosett.

IMG_0769

När det var dags för prisutdelning kom vår huvuduppgift, vi höll hårt i våra vita grimskaft och ledde in ponnyerna med deras ryttare på ryggen i en lång rad in i ett ganska så fullsatt Scandinavium. Vi ställde upp dem på medellinjen, med vinnaren lite framför, och höll i grimskaften så knogarna vitnade när publiken applåderade. De flesta ponnyerna tog det bra, min ponny tyckte det var lite läskigt och spratt iväg lite och ville inte riktigt stå stilla, men det gick bra. Så fort vinnaren presenterats satt ryttarna av och vi ledde ut ponnyerna, för säkerhets skull. Sen fick tjejerna inne i arenan lite priser och rejäla applåder av publiken, utan att riskera att flyga åt skogen när ponnyerna fick spelet. Det gick jättebra, och efter en inte alltför lång tid kunde alla ponnyer lastas in i sina transporter igen och åka hem!

Efter att alla ponnyer åkt var klockan typ tre, och då fick vi äntligen äta vår lunch och sen var det inte lång tid kvar av mitt jobbpass. Jag hann skotta lite skit i en container, lasta av höet från dagens höleverans och så släppte jag ut fyrspannshästarna från området så de fick rastas lite, tävlingshästar får inte lämna området med fyrspannet är ”bara” uppvisningsekipage i år så de tog en runda på stan:

IMG_0771

När klockan blev sex slutade jag och jag tog sällskap av två tjejer och vi hämtade mat i restaurangen och satte oss på läktaren och tittade på andra delen i världscuphoppningen!

IMG_0773

Vi funktionärer har sittplatser under hela showen, hela rad ”0” är sparat till oss så man sitter riktigt nära arenan. När det var så här höga hinder satt man nästan lite för nära, men det blir ju rätt mäktigt då när de hoppar över de gigantiska hindren. Det var en rolig och tuff klass med bara sju stycken till omhoppning! Vid åttatiden var det slut och då åkte jag hemåt!

Och nu är det söndag och idag jobbar jag 8-16 så det är bäst jag beger mig!

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.