GHS – grindvakt

Klockan 8.00 var jag på plats på stallkontoret i morse och bytte då om till min orangea jacka och gick på en ”morgonrunda” tillsammans med en till tjej som började samtidigt som mig. De två tjejerna som jobbat natten var också där, och det var redan liv och rörelse i stallen och gångarna; första klassen började redan klockan nio. Vi möttes av en lite lustig syn när vi kom till en av containrarna där gödslet töms, det såg ut så här:

IMG_0782

Om ni inte redan förstod det så ska ju gödslet ligga i containern, och inte utanför. Antagligen hade containern blivit full under sena kvällen/natten och de som mockade fortsatte helt enkelt att tömma utanför, och sen när containern tömdes så låg det massa skit i vägen för nästa person, som då fortsatte att tömma utanför.. Vilka stjärnor. Jag förstår att man tömmer utanför om containern är full, men man kanske inte måste lägga det på rampen upp så man förstör för den som kommer när containern är tömd? Haha. Vi behövde i alla fall inte skotta upp skiten för hand utan fick hjälp av en hjullastare som gjorde jobbet på ett kick.

När första klassen för morgonen var avgjord hade Young Rider-ryttarna gjort sitt på den här tävligen och det var dags för dem att åka hem. Jag blev då placerad vid grinden med nyckel till låset och en COM-radio och tog emot lastbilarna och transporterna som kom för att hämta sina hästar. Det var ett lugnt och fridfullt jobb, lastbilarna kom med jämna mellanrum över ett par timmar och det är ju alltid roligt att prata i radion!

”Grinden till lastgångarna. Kom”.

”Lastgångarna här. Kom.”

”B-kortslastbil på ingång med Ryttare X, Stall 5. Kom.”

”Vi kan ta emot dem i kurvan. Kom”.

”Uppfattat!”

När jag skickat iväg lastbilen satte jag mig i min lilla elbil igen och väntade på nästa lastbil medan de andra hjälpte till att hämta ryttarens grejer och lasta in i bilen. Just Young Rider-ryttarna har inte speciellt mycket packning med sig så vi fick iväg alla snabbt och smidigt.

Jag slutade vid fyratiden och gick hem då, lite senare under kvällen var det dressyrhästarnas tur att åka hem, och i morgon kväll efter The Grand Finale är det hoppisarnas tur att lämna området.

IMG_0779

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.