Konditionstränat

Solen sken och himlen var blå när jag kom hem från jobbet. Hästarna fick lite käk medan jag mockade och sen borstade jag dem även ute i solen medan de tuggade vidare. Jag fick tillochmed ta av mig jackan, så varmt och härligt var det där. Kaprifol blev sadlad och fixad för ridning och jag red bort till gärdet för lite galopp. Det har torkat upp väldigt bra på gärdet så underlaget var prima och efter en ordentlig framskrittning satte vi igång med galopparbetet. Jag red två varv i galopp följt av ett varv i skritt och sen bytte jag varv. Ett varv är ca 400-500m så det blev ju nästan en kilometer galopp i taget. Fyra rundor körde vi vilket borde betyda ca 4 km galopp. Det gick lite för fort för att jag ska vara helt nöjd, men med en häst som älskar att galoppera + ett gärde får jag nog ändå vara glad att det gick att bromsa lite ibland i alla fall! Sista rundan gick i lite mer lagom tempo, då var Kaprifol lite trött och det kändes lagom att sluta efter det.

IMG_08958

Så här såg finingen ut idag, jag hade säkerhetslinan på ifall jag behövde nåt att hålla i mig i och visst blev det lite bus i första galoppen men sen höll hon sig i skinnet. Hon drog lite åt ”hemåthållet” bitvis, men inte så farligt.

IMG_0862

Ser ju riktigt blank och tjusig ut!

När jag kom tillbaka fick hästarna gå ut i hagen vid huset och de strosade glatt iväg bort genom hagen medan jag bar in grejerna. Sen gick jag in i sadelkammaren och slängde i en näve müsli i var sin hink tillsammans med mineralerna och så gick jag ut och möttes av detta:

IMG_08694

När de vill har de bra hörsel… 🙂

2 tankar på “Konditionstränat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.