Planering

Nu när nästan balkarna i taket är klara är det ju dags att fundera på fortsättningen! Så här ser vår nuvarande plan ut:

1. Såga, limma, skruva, fästa balkarna

Ja balkarna ska ju bli helt klara såklart.

2.  Torkrummets innertak

Om ni minns så var ju vår förra plan att bara bygga takbalkarna över torkrummet, för att kunna bygga innertaket i torkrummet, men när vi väl började med takbalkarna kände vi att det var lika bra att göra alla på en gång. Men nu går vi tillbaka till torkrummet. Plast ska sättas upp, under det blir det spont och över plasten blir det isolering och sen kommer golvet från ovansidan (kanske ett lager till plast också?).

3. Torkrummet ska få en dörr!

När taket är komplett fattas bara en dörr så är det ju faktiskt ett riktigt rum.

IMG_75194

4. Projekt sadelkammare

Äntligen är det sadelkammarens tur, och det är ju ett projekt i sig så alla grejer får flytta över till torkrummet under tiden. Där är fortfarande det gamla taket kvar så det blir en del rivning till en början. Därefter ska väggarna höjas, vi reglar upp och gör väggarna likt torkrummets väggar med spont både på insidan och utsidan. Taket bli lika dant, balkarna ligger ju på plats redan och det blir isolering, plast och spont här med. Sen ska det målas, kanske läggas golv, och inredas! Äntligen kommer de fina sadel-och tränshängare komma lite mer till sin rätt 🙂

IMG_0607

Sen kanske ni undrar vad som hände med fönstergallren som skulle upp innan den nya hästen flyttade in. Vi bestämde oss för att köpa färdiga galler i stället för att bygga själva, det kändes ganska skönt faktiskt. De skulle egentligen kommit i förra veckan men leveransen är försenad då de inte fanns så många i lager (det fanns ett, vi vill ha fem). Så vi vet inte riktigt när de kommer, men så fort de anländer kommer de gå före i planeringslistan och sättas upp på direkten.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.