Sovmorgon!

Igår blev det en ganska lugn dag; vi var uppe rätt tidigt eftersom alla barnen vaknar tidigt och sen gjorde vi inte något alls egentligen innan alla åkt hem vid lunchtid ungefär. Vid tvåtiden startade vi traktorn och körde bort till ena sommarhagen med putsen för att putsa den nu när hästarna ganska precis bytt hage. Det gick jättebra, men det tar ju tiiiid! Haha, aldrig har den hagen kännts så stor, det tog ungefär tre timmar att putsa den.

IMG_2119

Men både traktorn och putsen skötte sig fint! Jag gick före hela tiden och pekade ut stenar som Axel inte skulle köra på 😛

IMG_2123

Resultatet blev riktigt bra!

IMG_2126

Nu när hagen var nyputsad passade jag på att gå dit med Kaprifol efter kvällens middag då det blivit lite svalare. Jag galopperade ett par varv åt båda hållen, det var fortfarande riktigt varmt ute så jag tog det ganska lugnt. Nu var hagen plötsligt inte alls så där gigantisk som den hade känns under putsningen utan vi kom runt alldeles för snabbt! Nåja, roligt var det i alla fall och vi skrittade sedan av på en liten skogsstig i skogen som tog oss runt och hem igen.

IMG_2134

Färgen som vi har målat med i stallet är riktigt snabbtorkande och är övermålningsbar redan efter två timmar så därför kunde vi måla två lager i nästan hela stallet i fredags. Därför har den ju även torkat helt fram tills nu så Kaprifol fick faktiskt stå i spolspiltan trots att det ska målas med ett lager till i veckan. Det blir väldigt fint!

IMG_2141

Min plan är att sen bygga ett skåp till vänster om det bakre fönstret, där vi har den där rangliga hyllan. Skåpet ska innehålla ett par hyllor där man kan förvara sina borstar och andra prylar som man använder när man gör i ordning hästen. Eventuellt blir det även en liten bänk ut från skåpet under fönstret, men det är fortfarande på planeringsstadiet 🙂

IMG_2137

Ja för att återgå till rubriken så gick jag och Axel och la oss vid tio-elva tiden i går kväll och vi vaknade för knappt en timme sen och då var klockan kvart i elva!! Så länge har jag inte sovit på länge! Idag ska vi fortsätta lägga golv/tak! Men först: yoghurt med jordgubbar från trädgården. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.