Brädor

Vi fick upp några till brädor på taket igår kväll och vi är nu framme vid takstolarna. Fram dit gick det ganska snabbt och sen blir det ju lite pill runt själva stolparna. Snart är vi dock förbi dem och då är det ”raka vägen” in till väggen där det blir lite mer pill innan det är klart!

Nu har vi även fått svar från Holgers Stugmaterial, därifrån vi köpt mycket material till stallet, att vi får nya brädor i ersättning för de brädor som var felfasade vid ankomst. Det är ett gäng brädor som inte har spontspåret (om det nu heter så) i närheten av mitten, så de har vi fått lägga åt sidan eftersom de inte har gått att använda till sitt syfte, men nu får vi alltså nya levererade. Härligt!

IMG_2172

Vi la även lite tid på att mäta diverse saker inne i sadelkammaren igår. Axel ska stanna på Byggmax/Beijer eller liknande på vägen hem någon dag i veckan och köpa taklister och dörrfoder som jag sen kan lasera så sadelkammaren blir lika snygg som torkrummet. Han ska även köpa lite mer vit färg, flytspackel och fog till golvet och kanske även lite rör/slangar till vattnet. Får se vad han kommer hem med 😉

IMG_2349

Statusen med sadelkammaren är för övrigt att det fortfarande ska putsas lite på insidan samt gränsen mellan träet och det murade på utsidan ska snyggas till. Träet på insidan är färdigmålat medan det putsade ska ha 1-2 lager mer färg. När detta är klart är det dags för taklister och dörrkarm och dörrfoder, eller om golvet ska på plats innan det kanske? Får se, men så ligger det till i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.