I paddocken

Rebecka hängde med mig bort till paddocken idag, jag red Kaprifol och hon red Alice. Vi började så även i paddocken och sen bytte vi så Rebecka red Kaprifol en stund och när vi var klara red jag Alice hem.

Kaprifol var fin i skritten, men lite ”fladdrig” i traven. Jag tycker att jag har kommit ett steg framåt sen vår dressyrträning för ca två veckor sen, att hon följer mina tygeltag bättre och hon är mycket mjukare och mer rörlig i halsen. Däremot är hon väldigt ostadig i formen  och växlar väldigt snabbt mellan giraff-stuk, krulla ihop nacken så mycket hon kan och något mellanting. Jag behöver bli mycket stadigare i min sits och min hand så jag får ett ärligare och stadigare stöd på bettet, och sen behöver jag antagligen rida på mer framåt. Lyckligtvis är det träning på tisdag nästa vecka och det ska bli väldigt roligt att få mer hjälp av Karolina.

I övrigt är hon oerhört lyhörd nu, Kaprifol. Hon lyssnar på minsta lilla (vilket antagligen bidrar till fladder-känslan) och hon riktigt hoppade in i galoppen idag när jag gjorde fattningarna. Roligt! Sen var hon nog inte riktigt på sitt bästa humör idag tyckte jag ana, men så kan det ju vara i bland också 🙂

Jag har inte riktigt hittat sitsen i dressyrsadeln än ser jag, och känner. Till bilderna vill jag ju bara skrika att jag ska länga stiglädren och sträcka på mig, men när jag rider så känns stiglädren snorlånga och jag kommer aldrig kunna rida lätt om jag länger minsta hål?? Lustigt det där.. Och föresten så hittade jag ett gammalt dressyrschabrak i gömmorna så vi behövde inte vara beiga idag igen!

1 tanke på “I paddocken

  1. jo.. jag håller med om att du behöver länga ett par hål och sist men inte minst lägga av med den där gullspångsstilen :-).

    Men hästen ser trevlig ut……..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.