Uteritt

Det var riktigt dassigt väder ute när jag körde hem efter jobbet igår så det var faktiskt inte jättelockande att gå ut i stallet för att rida. Men så möts man av den där bruna hästen och hennes fantastiskt härliga uppsyn och det är klart vi ska ut en sväng! Kaprifol var väldigt på tå redan inne i stallet, både natten och dagen har nog varit lite kämpig med både regn, störtskurar och åska kan jag tänka. Eftersom vädret fortfarande såg dassigt ut och jag planerade att hålla mig en hel del på asfalt och grusvägar fick hon reflextäcket på sig.

IMG_29055

Vi red längs asfaltsvägen mot Asklanda och det blev en ordentligt framskrittning innan vi svängde av höger in på grusvägen där vi travade en bit och ganska snart tog vi första galoppen. Kaprifol var taggad men väldigt trevlig och jag kände att jag hade koll på både gas och broms ”trots” att jag red på hackamore idag vilket jag inte gjort på riktigt länge. Jag galopperade upp hela vägen till Sällerhög där vi sedan skrittade nästföljande kilometer och svängde vänster vid Ornunga Kvarn, eller Kvarngärde som det står på kartan. Där blev det trav som vi höll i princip hela vägen fram till badplatsen vid 5km-markeringen och sen blev det galopp i nästan en kilometer innan vi saktade av och skrittade sista biten hem. En rätt bra runda ändå med en del galopp!

Skärmavbild 2016-08-29 kl. 21.08.35

Så vad sa appen om den här rundan nu då!? Ja ni.. Jag är inte så imponerad. För det första så hittade den inte riktigt var jag började så redan innan jag ridit ut från gården hade jag enligt appen ridit fyra kilometer. Sen är jag inte alls imponerad över gångarts-loggningen, den har väldigt svårt att skilja mellan skritt och galopp. Här nere är vad appen säger, och traven stämmer ganska bra:

IMG_2966

Appen säger ju skritt 1.88km vilket ”i verkligheten” ska vara 3.7km och galoppen som appen säger är 3.6km blev 1.7km när jag mätte sträckan på kartan. Därav blir ju tiderna helt fel också, vilket ju är jättesynd för det var ju det som jag tyckte skulle bli mest intressant. Men jag ska ge den en chans till, jag glömde nämligen ha på wifi vilket ju kan ge telefonen bättre position, jag är dock tveksam till om det kan göra gångartsloggen bättre. Nåja!

Kaprifol fick gå ut i hagen igen och Alice fick hänga med mig och inspektera staketet till hagen vi skulle byta till. Sen plågade jag henne med att vara instängd i boxen i säkert fem minuter medan jag fyllde dunkarna med vatten.

IMG_2961

Till sist fick Alice komma ut i alla fall och Rebecka som var i stallet samtidigt tog henne och Simon så kunde jag ta Kaprifol och Queen så alla fick komma ut i nya hagen samtidigt. Hästarna blev jätteglada och det var som betessläpp på nytt och alla fyra galopperade och busade och bockade lite. Sötisar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.