Besök av länsstyrelsen

Idag har jag, som jag nämnde tidigare, haft besök av länsstyrelsen som har tittat på vårt stall. Anledningen till detta är att man måste ha ett tillstånd om man har fler än tre hästar på gården, och det har ju vi. Därför skickade vi in papper och ansökte om tillstånd för ett par veckor sedan och nu var de alltså ute för att titta på stallet.

Det var spännande, och nästan lite nervöst faktiskt, men det gick väldigt bra. Kvinnan som var här var väldigt imponerade över vårt stallbygge och gillade att det var högt i tak, luftigt och ordning och reda. Hon tittade på ventilationen i sadelkammaren, såg till så vi inte hade något brandfarligt element där inne eller i torkrummet och kikade på foderförvaringen. Hon ställde en del allmänna frågor också som hur många hästar vi hade i dagsläget, hur många vi vill ha godkänt för och om jag ”har någon erfarenhet av hästar”. Det finns inget krav på det för just en sådan hästverksamhet som jag har, men det är ju alltid ett plustecken om man ”kan nåt om hästar”. Jag sa att jag har ju ingen erfarenhet på pappret så att säga, men jag har ju haft hästar i nästan hela mitt liv och den där skäcken och jag har kamperat ihop i tjugotvå år. Hon sa att det ju en bedömning de gör från fall till fall, och i mitt fall var det igen tvekan om att jag visste vad jag höll på med och hon tog återigen upp hur fint och i ordning det var i stallet. Roligt! Innan hon åkte hem gick vi ut i hagen och tittade på hästarna och såg att de var fina i hullet. Jag visade henne även Kaprifol såklart, eftersom Kaprifol är en ”kändis hos länstyrelsen”, och hon tyckte att det var roligt att se henne i fint skick.

Summa summarum: Inga tveksamheter och inga påpekanden utan vi kommer få vårt tillstånd hem i brevlådan om ca två veckor!! Vi får dessutom i och med tillståndet ha sex hästar här, alltid bra att ha lite marginal även om jag inte planerar att ta in en till häst.

Avslutar med lite snöiga hästar från idag 🙂

3 thoughts on “Besök av länsstyrelsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.