Borås Tingsrätt

Idag har jag tagit ledigt från jobbet och anledningen till detta är att jag är inkallad som vittne till en rättegång i Borås Tingsrätt. Jag slipper alltså inte Borås trots att jag är ledig! Det har nu nästan gått tre år sedan jag hämtade hem Kaprifol med tanken att ha henne på foder, men detta blev kortvarigt då det uppdagades att hennes ägare hade djurförbud och fick alltså inte äga eller ta hand om hästar över huvud taget.

Så här såg Kaprifol ut när jag hämtat hem henne i slutet av mars, 2014. Hon var knappt fyllda fyra år:

img_5954img_5956

Jag hade mycket kontakt med både polisen och länsstyrelsen under den här tiden (mars-maj 2014) och jag var väldigt oviss om min framtid med Kaprifol men hon fick i alla fall stanna hos mig under tiden som saker och ting reddes ut. Veckorna gick och så här såg hon ut efter 4 veckor hos mig. Bortsett från aningens mer hull över revbenen såg hon nog ännu värre ut när vinterpälsen började släppa. Slutet av april 2014:

img_6552img_6558

Till slut blev det bestämt att länsstyrelsen skulle omhänderta Kaprifol, och hon skulle säljas. Hon stod hos mig under hela perioden och jag fick förtur att köpa henne, vilket jag även bestämde mig för att göra, såklart! Den 27:e maj träffade jag polisen ute i stallet och skrev på pappren, de ägde nu rätten att bestämma över Kaprifol och jag fick köpa henne till en summa som en värderingsman bestämde. I maj månad kom det även fram en häst under den äckliga vinterpälsen, och det såg ju faktiskt ut som att jag hade köpt en häst, och inte en maläten älgkalv:

img_7013img_7010

Rättegången i Tingsrätten i dag handlar om huruvida Kaprifols förra ägare ska bli dömd för djurplågeri, eller inte. Det handlar inte heller bara om Kaprifol, utan det är flertalet andra hästar inblandade också. Vi får se hur det går, jag har aldrig varit med om en liknande situation så det ska bli både spännande och intressant, även om huvudsyftet inte är det mest upplyftande. Och att det ska behöva ta tre år kan man ju också diskutera…

Här finns en artikel om det hela:

http://www.bt.se/ulricehamn/hastar-doda-efter-vanvard/

One thought on “Borås Tingsrätt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s