Hemmapyssel

Gårdagen i Gullspång blev bra, och vi fick med oss lite roliga saker hem därifrån så när vi kom hem vid sex-sju-tiden satte vi igång direkt.

Jag och Axel har till och från varit sugna på att ha ett akvarium i flera år, men vi tyckte det var lite onödigt medan vi bodde i lägenhet och visste att vi nån gång ganska snart skulle flytta därifrån. Men nu bor vi ju i hus och här tänker vi stanna ett tag, haha, så när vi var hos mamma igår plockade vi med oss mitt gamla akvarium hem! Det har stått utan vatten i flera år, minst sen 2005 som tidningspappret i akvariet var daterat till, så för säkerhets skull prov-fyllde vi akvariet i badkaret när vi kom hem. Det fick stå där ett par timmar, och vattnet verkade stanna kvar på insidan.

img_5498

Vi fick även med oss ett par äldre högtalare i storlek större som vi kopplade in till vår tv. Två av högtalarna hade vi i huset där jag växte upp, så de har hängt med ett tag 🙂 För att det skulle bli bra bytte vi tillbaka till vår gamla tv-bänk så förstärkaren fick plats i hyllan. Vi ordande även upp sladdar och grejer och det blev ganska ordningssamt faktiskt.

img_5503

Sist men inte minst fick vi med oss en tavla också! Det var lite trasig men Axel lagade den ganska enkelt och så hängde vi upp den på väggen. Två år har vi snart bott här och detta var den första tavlan som kom upp på väggen, hehe.

img_5505

När vi var klara med allt det här hade akvariet stått med vatten i sig ett par timmar, så det fick räcka tyckte vi och öste ur vattnet och ställde i ordning bänken som vi tidigare hade till tv:n. Vi har placerat det där vi tidigare hade det stora tomma vitrinskåpet i hallen och jag tycker det blev riktigt bra. Väggen blev dock väldigt tom och ful, så vi plockade fram den stora solfjäderna och dolde väggen lite, blev ju bättre i alla fall! När man grejer i rummen så här blir man ju väldigt sugen på att renovera flera rum… Men ett i taget! Hallen har nog högst prioritet sen dock, det är verkligen fruktansvärt fult.

img_5502

Lampan fungerade tillochmed efter alla dessa vilo-år! Vi bytte även ut den äckliga gamla frigoliten under akvariet till en tunnare skumgummi-matta, blev lite mer diskret.

img_5500

Nästa steg blir att få hem lite tjusig grus/sand från jobbet och sen ska vi bara komma överens om vilka fiskar som ska få bo i akvariet!

3 thoughts on “Hemmapyssel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.