Lugn start

Min första dag som arenapersonal gick bra! 


Det var en väldigt lugn dag att starta på vilket var skönt, då kom jag ganska bra in i rutinerna och är mer självgående till de större tävlingarna senare i veckan. Gårdagen började med dressyr och vi satte snabbt upp dressyrstaketet ca en timme innan klassens start. Dressyren höll sen på 16-19 ungefär och under den här tiden hade vi inga uppgifter så vi satt bänkade på första raden och tittade på alla unghästar som kom indansande i arenan. Vi passade även på att äta mat innan det var dags att jobba igen. 

Dressyrstaketet åkte ut så fort prisutdelningen var klar och då var det direkt dags för hoppning. Vi är indelade i olika grupper som har ansvar för 3-4 hinder. Hindren packas på vagnar och innan dessa dras ut går vi före med en eller två bommar samt siffran och ställer med hjälp av banbyggaren ut hindret på rätt plats. Först när hela banan är godkänd kör vi in med alla vagnar och bygger. 

Blommorna körs på egna vagnar och ställs ut av blom-grupperna. När banan är klar är det en grupp som stannar kvar inne på banan och krattar och bygger upp hindren som rivs. En grupp är stand-by utanför ifall nya bommar eller annat behövs och vi andra kikar på tävlingarna i närheten så vi är beredda när banan ska byggas om för omhoppning eller tas ut. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.