Onsdagen

Denna dagen började med fix inför förmiddagens veterinärbesiktning där hästarna i de internationella klasserna får trava upp för ett par domare som bedömer om de är fräscha för att starta. Själva bygget gick snabbt och jag kikade även på själva besiktningen i ett par timmar då vi inte hade annat jobb just då. Det är lite kul att se hästarna ”nakna” och hanterade från marken och det är även ofta ganska livat med många taggade tävlingshästar och livliga hingstar på ett och samma ställe. 


Eftersom tävlingarna började först vid fyra även idag var arenan öppen för fri träning hela dagen och det utnyttjades friskt av många ryttare. Det var sällan färre en femton ekipage inne: hoppisar blandat med dressyr, svenska juniorer och Young riders blandat med världens främsta ryttare. Intressant att se hur se olika ryttare rider sina hästar lite mer ”till vardags”. 


Vid halvt tre tömdes banan på hästar och traktorn kom in och preparerade underlaget innan vi byggde för kvällens första klass: Sverigeponnyn.


 Även de två efterföljande klasserna bestod av hoppning och då stod jag inne på banan med kratta och trasa i högsta hugg. På första parkett helt klart!


Klasserna rullade på fint och till sist var det bara gymkhana kvar, där är dock inte vi inblandade så vi var klara för dagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.