Axel på taket

Vi hade en relativt lugn gårdagseftermiddag, jag och Axel, vilket var skönt efter en ganska intensiv helg. Vi (eller Axel då) fick dock klänga lite på taket innan middagen. Vi har nämligen hört fåglarna klänga på ventilationsrören till våra badrum och vi har inte riktigt trott att de har kunnat komma in där för det är verkligen ingen stor springa i ”skorstenen”, men i går blev det väldigt uppenbart att de faktiskt gör det. Så Axel klättrade upp på taket med en bit plåt och gjorde ett försök till att sätta stop för fåglarnas infart och bobyggande men samtidigt tillåta luften komma igenom. Det verkade fungera i går i alla fall, men vi får väl se om det håller sig så helt enkelt.

IMG_6196

Den vanliga skortstenen fick ett nät på sig för inte så länge sen, så där kan inga fåglar bygga bo i alla fall!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.