4km barbacka

Alice fick komma ut och lufta sig lite efter jobbet idag. Strålande sol och tio grader varmt hade vi! Jag red ”Birgers väg” som är döpt efter han som faktiskt anlägger vägen, vilket sammanträffande va? Jag har aldrig riktigt vetat hur lång den är för den går lite snirkligt i skogen under en bit så det har inte gått att mäta den på eniro som jag brukar göra med de andra rundorna. Men idag kom jag äntligen ihåg att sätta igång appen och det visade sig att den är ganska exakt 4km lång. Ganska lagom för tant Alice 🙂

IMG_6206

Precis när jag red iväg kunde vi vinka till Katla som var på musjakt i grannens fält. Vet dock inte hur jakten gick, det var inga inälvor på köksgolvet när jag kom hem i alla fall 😉

IMG_6201

När Alice var ute i hagen igen fick Kaprifol komma ut på en liten gräsätar-promenad. Det var dock lite för spännande för att äta gräs så det blev inte mycket av vare sig gräs eller promenad, hehe.

IMG_6213

En av anledningarna till att gräset inte var jätteintressant är nog för att vinterhagen faktiskt inte ser så tokig ut trots en blöt vinter och att det bara är början av april ännu. Biten vid stallet är ju värst såklart, där har det varit ordentligt med gegga. Nu torkar det dock upp riktigt fint, gräset börjar kriga sig fram och man ser hästarnas söta små stigar växa fram.

IMG_6215

På andra sidan de två stora träden, där resten av vinterhagen tar vid, ser det dock helt annorlunda ut. Här är det inte alls lika nedtrampat så gräset har hunnit längre och hästarna går redan och pillar med det under dagarna. Bra att de vänjer in magarna i takt med att gräset växer!

IMG_6202

Tittar ni noga ser ni hästarna också. Härligt med stor vinterhage!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.