Små vedhus

Förutom lite sovmorgon, ridning, grillning och besök av Axels föräldrar igår fick vi lite gjort med veden som Axel sågade och klöv i lördags. Eftersom denna ved inte är torr hade vi ingen lust att slänga in den på den torra veden i ”vedhuset” så vi byggde två små flyttbara hus:

IMG_6616

Tanken är att vi så småningom har pallgafflar på traktorn så då kan man enkelt lyfta dessa små hus och köra direkt ner till huset när man behöver lite ved. Vi eldar ju inte ens med ved (men vi kan, om vi får ordning på skorstenen), men vill ju gärna ha en liten braskamin inne i huset i framtiden. Men veden blir ju inte sämre av att ligga och torka länge som tur är!

Vi staplade även veden som var klar och det funkade ju riktigt bra.IMG_6618

Nu ska bara resten av de där trädstammarna sågas och klyvas. Axels föräldrar hade med sig en vedklyv som vi får låna, så det behövs inte göras med yxa längre i alla fall så det borde ju snabba på processen lite 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.