Swiss galoppers

Hovbalans.se har under denna och förra månaden gratis ”provridning” i en av deras hovboots, nämligen ”swiss galoppers”. Jag är relativt nöjd med mina Equine Fusion som Kaprifol har på alla fyra, men just framhovarna ligger lite mitt emellan två storlekar i denna modell och snurrar därför lite ibland om jag inte får på dem helt perfekt. De träs även över hoven vilket ibland kan vara lite bökigt samt att de jag har på framhovarna är lite öppna upptill vilket gör att det har hänt att det har trillat i nån sten där i.

Equine fusion:

IMG_6730

Så när jag såg denna modell blev jag sugen på att prova eftersom den är ganska olik de som jag tidigare provat.

Swiss galoppers:

IMG_6731

Fördelen med denna är att den bara sitter runt själva hoven och inte uppe på ”det mjuka” och det är ingenting som man behöver trä över utan skon är liksom vikbar och väldigt enkel att få på. Det fanns bara en storlek inne för provning när jag beställde, och den var för liten för framhovarna men passade bra på bakhovarna (det är ju dock till framhovarna som jag är lite intresserad). Men jag fick ju ändå en bra känsla för modellen och jag är ganska säker på att en storlek större kan passa bra på framhovarna.

IMG_6729

Jag red med dem under uteritten igår (5km grusväg och asfalt, skritt och trav) och de satt på lika bra när jag kom hem som när jag red iväg. Nu finns inte nästa storlek i lagret just nu, men när de kommer in så kommer jag nog köpa ett par till framhovarna och se om de passar. Man får ju prova skorna på hoven och skicka tillbaka om de inte passar (men då får man inte ha ridit i dem såklart).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s