Hovis och veterinär

Kaprifols ben var fortsatt lika svullet i morse så jag ringde veterinären och bad de komma ut. Benet är verkligen helt tjockt, ”lymfangit-tjockt” så det är egentligen inte mycket man kan göra mer än att ge henne metacam och hoppas det hjälper, men för det så måste veterinären komma ut och titta på henne. Hovis-Jonas skulle också komma idag under eftermiddagen så jag behövde ändå gå hem tidigare från jobbet så det tajmade bra in med att veterinären kom ut. Veterinären lyssnade på Kaprifol, tog tempen och kollade allmäntillståndet (allt bra) och så fick jag skritta och trava henne framför stallet och då är hon ju halt. Framförallt i traven men även lite orent rörelsemönster i skritten. Men som sagt, mycket mer än så går inte att säga utan troligtvis är det lymfangit och isåfall ska förhoppningsvis metacammen hjälpa. Hon hade ju lymfangit på detta benet även i höstas och har de väl fått de en gång så dyker det gärna upp igen. Jag hoppas på det i alla fall, för det är onekligen bästa diagnosen i dagsläget! Så Kaprifol fick en injektion metacam i blodet och så hämtar jag ut en flaska på apoteket i morgon och ger henne i munnen nån vecka och så håller jag lite extra koll på henne nu såklart med status på svullnaden, eventuell feber och allmäntillstånd. Hon ska även skrittas lite korta sträckor, gärna flera gånger om dagen och kallvatten är också bra mot svullnaden.

Även Jonas (hovis) var här som sagt och hästarnas fötter blev tillfilade. De växer väldigt fort nu så var en del att ta. Men de var fina trots all socker i gräset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.