Studiebesök

Om man googlar på att anlägga ridbana får man många träffar och lika många varianter på hur man gör. Pratar man med dem som har en ridbana får man fler förslag och frågar man en grusleverantör får man ytterligare saker att fundera över. En djungel helt klart och vi har ändrat oss hur många gånger som helst i vårt ridbane-projekt. Alla marker är ju olika och allas budgetar och användningsområden skiljer sig också ifrån varandra.

Vi har ju nu bärlagret på plats och den senaste planen var att lägga tunt med packat fint stenmjöl som avskiljande lager och därefter topplaget. Företaget som levererat bärlagret tyckte vi skulle lägga duk i stället för stenmjölet; det dränerar bättre och så behöver man bara lägga ett lager i stället för två. (Och de säljer inte så fint stenmjöl). Prismässigt är det ungefär samma, duken kostar i princip lika mycket som det tunna lagret stenmjöl.

För att kunna bestämma oss fick vi adressen till en nyanlagd paddock i närheten som de levererat allt material till. Så idag åkte vi dit och fick prata med ägaren samt se/känna hur topplaget såg ut. Vi blev väldigt nöjda av det vi såg och hörde! Som de geologer vi är åkte vi även och besökte stenbrottet där materialet tas ut, som lite extra research liksom!

Så nu ska vi bara prata med företaget igen men om inget oförutsägbart händer nu blir det nu duk och 0-8 stenmjöl på vår ridbana!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.