Grishuset

I går eftermiddag efter att grisarna anlänt till sitt nya hem satte Axel och Rasmus igång med att bygga ett hus till grisarna. Främst för skydd mot solen nu i sommar, och för att ha en torr liggplats vid blötare väder, om de nu skulle önska det. Jag var inte med när huset byggdes, men Axel var duktig och fotade lite!

Här är stommen, stolparna fanns hos Rasmus och brädorna är från vårt gamla stall. Härligt när man kan återvinna!

IMG_0341

Takplasten fanns i vår lada, den är gissningsvis rester efter att vårt ”lusthus” byggdes nån gång i tiden.

IMG_0344

Hans och Greta hade det rätt gött under tiden som deras hus byggdes!

IMG_0342

Börjat böka runt lite hade de också hunnit göra.

IMG_0343

Och smakat på lite godsaker i fodertråget (som gick sönder vid förflyttning). Man kan ju inte gjuta med för gammal cement! Märks att jag inte var med när det gjöts 😉

IMG_0350

Så här blev slutresultatet! Tror nog grisarna gillar sitt nya krypin! Med lite halm i på sista bilden.

hushuset

Det är såklart liite tråkigt att de bor hemma hos Rasmus, men med tanke på hur hagmarken antagligen kommer se ut inom en inte alltför avlägsen framtid känns det rätt bra också! Rasmus har ju mycket mer mark än vad vi har, så även om han också har fyra hästar på gården är det inga problem för honom att få betet att räcka till.

One thought on “Grishuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s