Vilken dag!

Ja vilken dag det var i går alltså! Premiärturen på min och Axels alldeles egna ridbana var himla häftig. Jag erbjöd faktiskt Axel att rida ett varv på den, men han tackade nej. 😉 Vi inledde dagen med att mäta in ridbanan ytmässigt och höjdmässigt. Måtten slutade på 40,5 x 21m och den känns ju lite mindre när man sitter på hästen jämfört med när man står på marken, men oavsett så känns det som en bra storlek! Duger helt för mig! När vi mätt in banan höjdmässigt och ”provgrävt” lite för att kolla djupet bestämde vi oss att vi ville ha ett lass till på kortsidan mot huset, där var det nästan 20 cm lägre än resten av banan, som var grymt jämn. Sagt och gjort, strax efter lunch rullade första dumperlasset in! En färdig ridbana i kvällsljuset:

IMG_75511

Vi fick även ett lass grus till ytan framför stallet (som här är delvis utjämnat):

IMG_75514

Och vid parkeringen vid ridbanan:

IMG_75512

Under förmiddagen och eftermiddagen började vi även bära ut plintarna till banan och började mellan varven gräva ner dem. Ena kortsidans plintar har vi fått ner idag! Här ska vi även försöka skyffla upp stenarna som ligger utanför banan mot ”slänten” mot banan som lite stöd för materialet så det inte åker iväg för mycket.

IMG_75510

Lite staket runt hagen har kommit tillbaka på plats också:

IMG_75506

Inte illa va! Känns som det kommer bli himla prydligt och fint när det är klart! Idag har vi en välförtjänt vilodag och tillbringar i stället dagen hos Axels familj i Nissafors. På´t igen i morgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s