Utökning av hinderparken

Förutom bommar och hinderstöd, som man ju kommer väldigt långt med, är det väldigt roligt att ha lite andra grejer man kan blanda in och variera med när man hoppar. Hittils har vi en vattenmatta och en grind, som ni nog redan sett, och när jag får lite tid över planerar jag att leta upp några brädor på loftet och förvandla till ett plankhinder också.

Men en annan grej som är väldigt trevlig att ha i sin ”hinderpark” är sockerbitar, eller cavalettistöd. De finns i olika varianter, och man kan även bygga egna såklart. Den gigantiska nackdelen med köpe-varianterna är att de är snordyra och de man bygger själv blir oftast ostadiga, tunga och otympliga. Själva grejen med sockerbitar är ju just att de ska vara lätta att bära och man kan använda dem både som stöd och som ifyllnad till hinder. Vad menas med snordyra då rå?

Ja de vanliga vita, fyrkantiga sockerbitarna ligger runt 320350kr/STYCK. Och man klarar sig oftast inte med en, utan minst fyra är att föredra, då kan man ju bygga ett studshinder i allafall… Men för lite plast liksom?

Går man in på Hööks så blir man först lite optimistisk, där kan man köpa fyra stycken för 649kr! Men så ser man storleken på dem, de är bara 30x30cm… Vill man ha så små cavalettiblock så rekommenderar jag att köpa pottor på IKEA för 20kr/styck i stället (det har vi gjort!).

Det finns en hel del nya varianter av sockerbitarna också, HÄR kan man hitta roliga färger och former, för 850kr/styck! Som hittat!

Ibland kan man råka hamna på en sida som säljer kaninhinder eller agilityhinder som har trevligare priser, men de är ju lite små kan man säga. Jag har letat begagnat också såklart, men inte haft någon tur där tyvärr.

MEN! Och nu kommer vändningen! Jag smsade till ägarna av paddocken en bit bort och tackade så hemskt mycket för att jag har fått använda deras bana under de här två åren men nu är vår egen bana klar så jag kommer inte längre rida hos dem. Jag frågade även om de kanske ville sälja sina cavalettistöd till mig, och de sa ja! Jag får köpa deras block för 100kr/styck och jag får dessutom deras bommar på köpet!

img_66777

Dessa ovan är det, de har åtta stycken men vill behålla två så sex block får jag köpa vilket är alldeles lagom! Jättesnällt verkligen! Ska se om jag kan hämta dem i helgen så kan vi ha dem när vi löshoppar nästa gång. För i övrigt dröjer det ju ett tag innan jag lär inviga dem på hemmaplan, haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.