Småfix!

Visst känns det nästan som att man får mer gjort om man gör många små saker, jämfört med om man gör en stor grej, även om arbetsmängden skulle vara den samma? Idag har vi i alla fall gjort en del ”smågrejer” och det känns alltid lika trevligt. Dumt nog var det bara en av grejerna som jag skrivit upp på min ”to-do-list”, lite kasst! Älskar annars att stryka saker på min lista… Hehe.

Vi inledde dagen med att skruva klart skruvarna på ridbanestaketet. Martin kommer föresten med sin grävare i nästa vecka också och sprider ut jordhögarna i hagen så ser det förhoppningsvis lite prydligare ut.

Grej nummer två som vi fixade var låset till ligghallsdörren som börjat bli trögt då dörren satt sig lite. Vi löste det med att helt enkelt byta ut den delen som låset går in i till en större så ska det förhoppningvis inte bli värre igen eftersom det finns mer utrymme nu. Den förra delen var precis så stor för att haspen skulle kunna gå igenom så det räckte ju med ett par millimeters sättning på dörren så var den trög att stänga. Nu går den väldigt enkelt igen!

IMG_7899

Här var det mest Axel som slipade och grejade så jag roade mig med att dra upp ett gäng brännässlor som börjat ta över de andra växterna utanför stallet.

Efter detta åkte vi till ”grannarna” och hämtade mina kära sockerbitar och så fick vi som sagt med deras bommar på köpet. De har dock legat ute utan skydd i typ femton år så de är relativt ruttna. Men de hänger väl med tills de går sönder helt enkelt.

IMG_7897

IMG_7898

Till sist grejade vi lite med staketet mellan vinterhagen och ena sommarhagen också. Det har ju länge varit ett provisoriskt staket (= endast trampstolp) eftersom det är väldigt bergigt där så fick vi inte ner några ordentliga stolp. Det ser ju himla tråkigt ut så nu gjorde vi så att vi flyttade staketet till andra sidan stenmuren, in längre i sommarhagen. Så slipper vi det fula provisoriska staketet samt att det inte blir en sån där ”ogräskant” mitt i hagen. Det blir nu lättare att putsa hagen också. För att enklare kunna växla mellan hagarna under sommaren, utan ytterligare ett provisoriskt staket, sätter vi nog ett permanent staket längs den andra stenmuren också, så får rutan vid stallet helt enkelt vara som en sluss-hage typ. Men det har vi inte gjort än. Det blir i alla fall mycket snyggare och prydligare utan dessa fula sneda glasfiberstolpar där tråden bara hänger slappt!

IMG_7902

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.