Åkt häst

Hela fyra dagar hade hunnit gå sen jag red sist. Kaprifol har ju motionerats på annat vis men nu var jag himla sugen på att sitta upp igen och åka en sväng. Jag har bokat in en ”sista dressyrträning” för Åsa i nästa vecka så mitt mål just nu är att hålla igång Kaprifol som vanligt fram tills dess. Sen tar vi en paus med träningar och Kaprifols motion får bli lite som den blir och hon får antagligen vila ca två veckor i samband med bebisens ankomst. Så får vi se när jag kan ta mig upp i sadeln igen efter det.

IMG_8140

Jag ville känna lite på henne på ridbanan men började med att skritta fram längs skogsvägen och då fick Alice hänga på. Hon är ju ingen vidare handhäst tyvärr, men ibland traskade hon på fint.

IMG_8144

Kaprifol var superfin idag, jag hade en trevlig känsla redan under framskrittningen och det höll i sig även inne på banan. Jag skrittade nästan bara och travade några volter i varje varv bara för att liksom känna lite på henne. Så himla fin var hon, trots att jag knappt ”kan” använda min sits. Väldigt roligt, men samtidigt lite frustrerande, haha.

Jag skrittade av ute också och även då fick Alice hänga på, hon fick vänta inne på banan medan jag red runt lite.

Efter ridningen fick hästarna komma ut i ny hage så nu går de runt ridbanan i ett par dagar. Jag stängslade dock bort lite mark innan fick gå ut där, nämligen där vi sådde gräs för ett par veckor sen. Det har växt en del, men det håller ju inte riktigt för ett gäng hästar ännu.

IMG_8137

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.