Dörrbygge

I går kväll efter middagen gick vi ut till stallet och fortsatte byggandet av vår stalldörr. Det är himla mysigt att vara ute och greja tillsammans så här, regnet pölade lite utanför och mörkret föll men inne i stallet var det torrt, ljust och inte så kallt 🙂

Vi började med att fixa sista brädan till Z:at och skruva fast det.

IMG_8132

Sen satte vi på en liten list både uppe och nere som dels håller ihop brädorna lite extra, samt att det blir en snygg avslutning på dörren.

IMG_8133

Även dörrkarmen kom på plats och sen skulle ju dörren in i hålet också, och det gick ju bra det med! (Den ser lite sned ut här på bilden men det är för att den inte är helt stängd).

IMG_8135

Inte så dumt va? Han är himla duktig min man 🙂

IMG_8136

Dörren ska som sagt bli svart, vi klurade lite på om vi skulle betsa den i samma bruna färg som boxväggarna men jag tror det blir snyggast med svarta ytterdörrar. Sen sätter vi nog någon slags list runt dörren på insidan, och dörrfoder på utsidan, som pricken över i:et. Vi kommer ganska snart sätta lite panel upptill här också för att elektrikern ska kunna komma hit och dra lite fler elkablar till ytterlamporna, så då blir dörren lite mer inramad.

Eftersom det hann bli rätt mörkt har jag ingen bild från hur det ser ut på utsidan, men det kommer väl. Idag kanske vi kan måla samt greja med handtaget!

2 thoughts on “Dörrbygge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.