Regnperiod

Ja det var väldans vilken regnperiod vi gick in i nu. Riktigt ruskigt och blött (även om det inte är så kallt) och enda tiden på året jag kan känna att det vore mysigt att packa in hästarna i goa täcken i var sin box med en stor hög med hö 😉 Lyckligtvis vet jag ju två fyrbenta som skulle bli väldigt missnöjda över detta (så fort höet var slut) så jag behöver inte direkt ha dåligt samvete för att de får fortsätta gå ute och äta gräs hela dygnet. De är inne på sina sista dagar utan ligghallen i alla fall, så fort gräset är slut i nuvarande sommarhagen (i helgen gissningsvis) byter vi hage till sommarhagen som har tillgång till ligghallen, och då är den full av nytt fint spån samt att vi kommer kunna börja ge hö i hölådan så fort det behövs. Sen dröjer det inte länge innan det bli vinterhagen ”för gott” denna säsong.

Hästarna fick vila igår och hade det bra i hagen. Kaprifol fick dock komma in i stallet en stund och vara sällskapsdam till Simon som skulle få hovarna fixade lite av Rebecka. Idag kommer Jonas-hovis till mina och verkar dem, skönt att få det gjort nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s