Ny vecka

Gårdagen med grisarna gick bra, men det tog sin tid! Själva slakten gick till så att grisarna fick stoppa ner huvudet i en hink med havre och bultades sedan i pannan och föll ihop på sekunden med munnen full med gott. Ett lugnt och bra avslut. Grisarna tvättades sedan och rakades (med varmt vatten och kniv, tog evigheter) och till sist togs inälvorna ut. Kropparna sköljdes av och plastades in innan vi tog med oss dem hem till Håkan och Romnefall kött där de nu ska hänga till nästa helg. Då ska de styckas och det kommer Håkan hjälpa oss med så det blir rätt gjort.

Idag är det en ny dag och ny vecka. För min del är det en extra bra vecka då Axel är ledig mån-ons och sen på tor-fre får jag sällskap av mamma! Mycket ridning alltså, hehe. Axel har ju fortfarande fem pappa-dagar att ta ut så han tar tre denna vecka och två nästa vecka. Planen för dagen är att få upp lampan till paddocken på väggen till stallet så att vi är redo när elektrikern kan få in oss i sitt schema. Kanske och förhoppningsvis redan denna vecka, nu blir det ju snäppet mörkare direkt eftersom vi gick över till vintertid i natt.

IMG_8652

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.