En bit på väg

Vi kom en bit på fårhagen idag, alla stolpar och isolatorer är på plats. Vi testar med fyra trådar och ser om det räcker. Det kommer ju inte vara några nyfödda små lamm i vinterhagen utan när de är födda flyttas fåren till en annan hage och då får man kanske ha en till tråd så inte de små smiter utanför. Här på ”berget” kommer alltså vinterhagen bli:

IMG_8984IMG_8989

Vi har även fyllt på hö till hästarna.

IMG_8987

Och när ändå traktorn var igång tog vi in båten i stora ladan samt ställde traktorkärran där båten stod så fåren får kärrans plats. Och så harvade/sladdade vi banan, nästan lite ogjort eftersom det kom massa mer regn under eftermiddagen sen, men men.

IMG_8986

På eftermiddagen har vi varit inne i Alingsås och besökt Jordnära, Ica och Hööks. På Jordnära köpte vi lite grejer till fåren; vattenbalja, elaggregat, saltsten och mineralbalja samt lite mer stängselmaterial. I morgon ska vi göra klart hagen och så får vi se hur långt vi kommer på deras lilla hus. Oavsett om huset är klart eller inte så hämtar vi fåren på söndag! De har inte tillgång till något hus där de bor just nu så de klarar sig tills vi är klara annars. Fåren är inte betäckta så vi valde att köpa med en bagge så han kan betäcka tackorna nu så vi får lamm i ca maj sen, de brukar betäckas första helgen i november så det blir ju inte så mycket senare än vanligt.

På ica handlade vi mat och på Hööks införskaffade jag mig ett par nya ridskor. Mina nuvarande har gett upp fullständigt så jag passade på nu när det är 15% rabatt på skor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.