Namn!?

Nu till den stora frågan, vad ska Fåren heta?? De kan ju inte gå runt och vara odöpta, eller kallas för sina siffror i öronen hela livet. Så hur löser vi detta?

Vi har flera olika tankar om det hela, exempelvis att döpa alla får efter alfabetet (den första på A, den andra på B osv, och vårt första lamm får då namn på E). Detta lutar det nog åt ljust nu, när vi tittade på Idol i fredags kom vi fnissande fram till att Anders Bagge vore ju ett bra namn på vår, ja just det, bagge.

Ett annat alternativ är ju att ha ett tema för varje tacka, exempelvis att ena tackan heter Paris och då får alla hennes lamm namn efter andra stora städer runt om i världen.

Ett tredje alternativ är att göra lite som i hästvärlden att mixa mammans och pappans namn, och begynnelsebokstav ska då ofta vara samma som i pappans namn. Här kommer ju dock alla lamm ha samma pappa så det kan ju bli jobbigt i längden. Å andra sidan kommer ju lammen ätas upp så deras namn känns ju inte riktigt lika viktiga som tackornas och baggens, hehe.

Så hjälp oss!! Vilket tema ska vi köra på och vad ska våra tre tackor och vår bagge heta?

13 thoughts on “Namn!?

  1. Karaktärer från Astrid Lindgren! Ni ser väl att ni har en Lotta, en Ronja och en Ida i hagen? Ni har ju redan börjat på temat med Katla!

  2. Jag röstar för att döpa dem efter hästar i olika hästböcker. T ex Wonder (och då får alla hennes lamm namn efter hästar i Fullblodsböckerna), och sedan var det så längesedan jag läste någon så kommer inte på nåt mer..

    Lucas hälsar att han föreslår Pikachu, Chikorita, Floette och Blissey. Då kan lammen få namn efter dess utvecklingar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.