Fin häst!

Jag skrittade fram Kaprifol en sväng på asfalten innan vi gick in i paddocken för dagens pass så Loke fick en chans att somna ordentligt. Han vaknade nämligen när jag la ner honom i vagnen och höll sig vaken medan jag hämtade Kaprifol och gjorde i ordning henne lite snabbt. Men efter en stunds promenerande somnade han och sov sedan gott under tiden som jag tömkörde Kaprifol ganska ordentligt. Jag varvade en hel del mellan voltspåret och fyrkanten i trav så det blev ett riktigt konditionspass för egen del när jag fick jogga efter på långsidorna, hehe.

Kaprifol var superfin och jobbade riktigt bra! Jag börjar få in snitsen på tömkörningen också och börjar bli bättre på att bara använda mig av tömmarnas tyngd och min placering i stället för att ta i tömmarna för att styra. Kaprifol är väldigt uppmärksam på min placering vilket märks tydligt på volten i trav och framför allt galoppen där jag gärna hamna lite ”före” henne. Då tappar hon bjudningen och svänger dåligt och bryter lätt av till trav. När jag i stället är lite mer bakom henne och ger henne lite mer plats går det mycket bättre, men ända halkar jag dit igen efter en stund. Men som sagt, det går bättre och bättre!

IMG_9500

Resten av dagen har varit lite hackig, Loke vaknade innan jag var helt klar med mockningen och har haft lite dåligt tålamod med det mesta samt inte velat sova där jag vill. I famnen och i selen sover han bra idag men han vaknar så fort jag lägger ner honom. Jag dammsög nedervåningen med honom sovandes i selen förut, men det bli rätt obekvämt efter en stund. Jaja, vi tar resten av huset vid ett annat tillfälle.

Här var han go och glad i alla fall!

IMG_9504

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.