Hålet i golvet – del 1

När vi rev väggen blev det såklart ett ”hål” i golvet som vi på något sätt ska försöka sätta igen. Vi funderade både på att ta golv vid dörren och i så fall lägga sten där, och vi funderade även på att lägga sten under kaminen och i så fall få loss lite golv där. Men Axel kom på en annan idé som vi har börjat med lite smått.

Så här ser hålet ut:

IMG_0182

Öppningen in till köket från hallen är ganska djup, och det är hallens golv som går in i öppningen. När vi mätte visade det sig att den brädan som var där i öppningen nästan passade precis i hålet som vi vill täcka. Så i går tog vi upp den!

IMG_0185

Brädan vid sitt nya hål:

IMG_0183

Här ser ni att den passar himla bra, den är två centimeter för kort men det löser vi när vi sätter in ”dörrkarmen/valvkarmen”, vi ser till att den blir tillräckligt tjock bara. Här är den även nån centimeter för bred, men det är ju ett fördelaktigt problem för då kan vi försöka ”figursåga” den så noga vi (Axel) kan, samt att vi får bort hålen efter den lilla metallisten som satt in mot köket.

IMG_0184

Det ser ut att kunna bli bra! Hålet mellan köket och hallen löser vi med att sätta en extra bred tröskel där. Får se om det går att hitta en så bred färdig tröskel eller om vi får tillverka en själva. Det märker vi!

1 tanke på “Hålet i golvet – del 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.