Hovarna verkade

Hovisbesöket gick bra, det inleddes dock med att Hovis åkte i diket i halkan så ett tag var det lite ovisst om/när han skulle komma, men han fick hjälp upp ur diket så det blev bara ca en halvtimme försenat. Alice var först ut och hovarna såg himla fina ut och det tog inte många minuter att snygga till dem. De växer ju inte så mycket nu så de hinner inte flyta ut så mycket mellan omgångarna. Även avsaknaden av sockrigt gräs och de nu frusna hagar bidrar ju till positiva effekter på hovarna. Båda mina har nu i månadsskiftet gått barfota i två år och jag får säga att det är grymt trevligt. Visst kan jag sucka ibland över att ta på bootsen (fast nu har jag köpt bättre boots även till bakhovarna så snart slipper jag även suckandet, hehe) men att slippa tappskor, Kaprifols ovilja att bli skodd och brodda i och ur ÄR hur skönt som helst. Jag som dessutom starkt ogillar att ringa och boka tid med hovslagaren slipper även det då nuvarande hovis själv skickar sms och säger att han kommer det och det datumet, haha.

Även Kaprifols hovar såg fina ut, hon har en liten plopp i ena hoven som är lite geggig, men den är på väg bort.

Loke var med i stallet hela tiden (också en fördel med oskodda hästar, det behöver inte ta en timme per häst!). Han var vaken i vagnen en stund men tröttnade snart på det och fick komma upp och ”vara med”. Och sitta barbacka på Kaprifol, haha. Sen fick han lite mat och somnade så då åkte han ner i vagnen igen och sov igenom större delen av Kaprifols verkning så jag kunde plocka undan julsakerna och mocka boxen som jag stökat ner i.

Ingen bild har jag på hästarna dock, det får bli en på Loke i stället. Han har i dagarna fått prova sin gåstol ett par gånger och den är ju lite stor fortfarande men han gillar att hänga i den och dingla med benen så idag fick han sitta där i nån minut medan jag grejade lite i köket. En annan kär ny aktivitet är att stå i knäet eller golvet och hoppa och hoppa. Och hoppa. Kommer få grymma armmuskler av detta barn, hehe.

IMG_0332

1 thought on “Hovarna verkade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.