Eldat

Igår visade det sig bli en väldigt solig och vindstilla dag och den lilla vind som fanns måste helt i rätt riktning för att vi skulle våga tända eld på ”den stora skräphögen”. Jag var lite dålig på att ta en ”före-bild” innan vi började greja, och jag hittade inte riktigt den bilden som jag vet att jag har på högen heller tyvärr.

Däremot hittade jag denna gamla bilden, från innan vi hade fått tillträde till gården, där ser man högen ute till höger i bild.

IMG_1221

Jag hittade även den här, som är från vår första sommar på gården. Här var den som störst, för efter detta har den sjunkit ihop en del och vi har ju såklart inte slängt mer grejer där.

IMG_4748

Axel gick ut direkt efter frukost igår och tände på i ena kanten. Jag kom ut en knapp timme senare när Loke närmade sig första sovtillfället. Han sov sen i två timmar i vagnen så vi kunde mata elden både jag och Axel och vi tände även på fler ställen så det skulle gå lite fortare.

IMG_2166

Sen fick det brinna hela dagen, Axel har varit där ute mesta delen av tiden och jag har varit inne med Loke efter de två första timmarna där han sov. Sen stack jag ju på dressyrträning också! Men det brann lugnt och fint, lite väl lugnt bitvis men hellre det än tvärt om. Det var rätt fruset fortfarande så det brann lite kasst. Men så här såg det ut under eftermiddagen/kvällen i går:

IMG_0941

Ganska markant förminskning alltså! Efter denna bilden tog Axel ner två träd som stått lite för nära vägen ute till vänster i bild, så de ligger på toppen av högen nu och det är fortfarande en del som inte brunnit upp så vi får ta en till eldningsdag helt enkelt, när det är lite mindre fruset ute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.