Bagge på egna äventyr

Det är inte ofta Rebecka ringer till mig (men vi är väldigt duktiga på att skicka meddelande på Facebook!) så när hon ringde för ANDRA gången visste jag att det var nåt viktigt. Det visade sig att Mr Bagge var på fel sida staketet. Både jag och Axel var hemma så vi gick ut och Axel lockade in honom i hagen igen. En gång är ju ingen gång, så vi satte batteriet till elstaketet på laddning, kanske var det lite taskigt med ström. Vi har ju delat av inne i fårahuset just nu under lamningen så baggen går ensam och tycker gissningsvis att det är tråkigt. Eller så har han fått kalla fötter nu när hans bebisar ploppar ut 😉

bagge

Men så idag knackade Diana på dörren mitt i Lokes bajsblöja och sa att Baggen var på rymmen. Hon och hennes man hade lockat in honom i hagen igen, men att han rymt igen på så kort tid är ju inte bra nu när vi visste att elen var på. Jag tog på Loke en ny blöja och lite mer kläder och så gick jag ut, och då var Baggen ute igen!! Nu hade han ju helt klart kommit på knepet, frågan var bara var han tog sig ut. Jag lockade in honom i hagen igen och stod och studerade honom en stund. Han gick fram till staketet och nosade på det och fick sig en rejäl pärla så han flög iväg och fnyste ordentligt, så det kändes ju märkligt att han skulle ha gått igenom staketet så många gånger… Men så kom jag på det. Trästaketet mellan byggnaderna:

IMG_9021

Alldeles för lågt och alldeles för enkelt att ta sig över. Det syntes på staketet och baggen kom fram när jag stod där och han var beredd på att visa hur han gjorde, men jag hindrade honom. Axel var ute vid det här laget och vi hämtade snabbt lite brädor och byggde lite högre. Skönt att ha kommit på att han antagligen inte går igenom elstängslet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.