Landat i soffan

Sådärja, då har äntligen Loke varvat ner och somnat, han var helt slut och var lite otröstlig ett tag innan han däckade. Vi är nog alla trötta efter denna helt underbara dag! Vi hade noll och inga planer i morse, men vad grejer vi har fått gjort! Jag ska strax gå igenom bilderna i kameran från de tidigare dagarna, men först lite mobilbilder från den här långa dagen!

Dagen började ju vid strax efter fem få Lilla Grås lamm var på väg ut. Axels mamma ville följa med ut så jag och Loke stannade kvar inne, vi följde dock hela skådespelat via appen i telefonen. Det gick snabbt och precis före klockan sex var båda lammen ute. När de fått lite koll på sina ben och lite mat i magen åt delar av oss frukost inne i huset och sen drog vi ut i det vackra vädret. Ganska snart fick Axel meddelande om att Pär var på väg, han skulle hjälpa oss att flytta Ask-stockarna från hagen till vägkanten så att en lastbil kan hämta dem vid ett annat tillfälle, vi har sålt dem nämligen. Som betalning för denna tjänst fick Pär med sig nästan alla stockar från vedhögen bakom ladan, vi har insett jag och Axel att vi inte riktigt orkade ta hand om den veden riktigt, så den gjorde sig bättre hos Pär. Ett och ett halvt lass blev det för honom tror jag, så otroligt skönt att bli av med denna högen så ni anar inte. Det är några enstaka stammar kvar nu bara.

IMG_2661

Även skönt att bli av med stockarna i hagen såklart, nu kan gräset fortsätta växa ordentligt! Och ogräset i rabatterna… Som blivit ytterligare lite mindre efter idag!

IMG_2670

Vid tolvtiden kom Rebecka så jag smet iväg på vår söndagsuteritt. Kaprifol var go och glad och vi njöt av solvärmen.

IMG_2668

Birgers väg blev det, i skritt och trav!

IMG_2664

När jag var tillbaka hade Håkan precis varit här och visat Axel hur man sondar lamm, det ena lammet som föddes i morse var lite svagt och kom inte riktigt igång att äta ordentligt så tackan mjölkades och råmjölken skickades rakt ner i magen på lammet. Bättre ta det säkra före det osäkra! Nu på kvällen har lammet ätit själv och är mycket piggare. Vi själva fick också lite mat i magen och sen drog vi igång med ett annat projekt som passade väderleken, eldning av riset efter asken. Här blev vi även av med lite gammalt ris och småplock från förra året, skönt att få det ”rent och snyggt” i hagen!

IMG_2669

Hundarna har varit med också såklart, både inne och ute. Och mitt i mellan?

IMG_2659

Projekt Ull har fortsatt också, vi fick en hel del kardat och Axels mamma provade att tova en fäll vilket blev väldigt lyckat! Jag har ingen bild på slutresultatet, men det ska jag nog ordna.

IMG_2654

Och så Loke såklart, glada goa Loke.

IMG_2674

Nu på kvällen har Tomas varit här två omgångar med Axels pappas grejer som han haft ståendes på sitt lager inne i Vårgårda ett par veckor. Nu när snön är borta och det torkat upp kunde han köra hit det och stoppa in det i vår lada. Där finns både en spinnrock som vi kanske ska försöka använda och en såg som vi ska låna till att göra panelen i hallen. Men det får ju bli vid ett regnigt tillfälle för nu vill vi ju bara greja ute! Prio just nu är hagfix, både för hästar och för får!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.