Slut på långhelgen

Två veckor i rad med långhelger, det har varit lyxigt! Men nu är det vanlig vecka igen och Axel ska till jobbet i morgon som vanligt. Idag har vi dock fått gjort en hel del, så kanske tycker han det är skönt att komma tillbaka till jobbet och vila upp sig, hehe.

IMG_3009

I förmiddags började vi med den eviga veden och nu är traktorkärran tömd och det är bara några enstaka stockar kvar på vedhögen och runt där. Vår motorsåg fortsätter dock att trassla, så därför fick vi inte undan det sista. De raka stockarna till höger i bild ska dock inte sågas utan in i sågverket på nåt sätt.

IMG_3010

Hästarna har fått beta i fårens vinterhage idag, det var trevligt tyckte dem. Spännande med en ny hage och så fanns det ju gott gräs att äta också. Kaprifol har inte fått motion än, jag ska alldeles strax gå ut till stallet nu lite senare på kvällen när det inte är så varmt.

IMG_3011

IMG_3020

Ridbanan har fått sig en omgång med harven och Loke gjorde traktorpremiär. Så söt 🙂

IMG_3017

Under eftermiddagen körde vi vidare med staketjobb, det är ju meningen att fåren ska kunna beta i hästarnas vinterhage för att äta skräppor och minska parasiter och då behöver vi ju lite fler trådar även i den hagen. Vi vill dock inte ha fåren i hela vinterhagen utan bara i den delen bortanför stenmuren. Dels för att jag inte vill ha fem trådar vid grindarna vid ligghallen och dels för att det inte är några direkta skräppor på den delen av hagen utan det räcker gott om de tar den större delen.

IMG_3022Vi har därför idag satt upp ett staket som delar vinterhagen i två delar, med två grindar som vi håller öppna när hästarna använder hagen. Detta staket har ett syfte till och det är att jag slipper göra ett provisoriskt staket när hästarna går i sommarhagen bredvid, det blir lite som en slusshage nu i stället. Och det skadar inte att kunna ha en extra hage om det skulle behövas nån gång!

IMG_30424

Och så har Axel varit ute och sprungit och jag har geggat ihop chokladbollar, vi missade ju chokladbollens dag i förrgår så fick ta igen idag… Och inte hade vi vare sig kokos eller pärlsocker hemma så fick bli lite annat på.

IMG_3025

Nu ska bara Axel duscha klart så jag kan bege mig ut till stallet, Loke sover sen en halvtimme tillbaka ungefär.

 

 

2 tankar på “Slut på långhelgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.