Bommar i regnet

Det efterlängtade regnet hade lite uppehåll medan jag gjorde iordning Kaprifol för kvällens ridning i går, men precis när jag skulle bege mig utanför stalldörren kom det mera. Jag hade inte ens en regnjacka med mig ut till stallet, haha, så jag fick ta en omväg via huset och hämta en.

IMG_3884

Jag skrittade fram längs skogsvägen och sen gick vi in på banan där jag lagt fram lite bommar för dagens träning. Två galoppbommar med 12 meter i mellan, tre travbommar och en bom på diagonalen. Tanken var även att lämna kvar bommarna efter kvällens ridning för på onsdag tänkte jag hoppa lite.

IMG_3887

Kaprifol var väldigt trevlig att rida igår, det var också lite min tanke; att ”rida på Emelis tömkörning” från dagen innan. Tänk att det kan göra sån skillnad att någon riktigt duktig gör ett enda pass med hästen och så känner man skillnad till dagen efter. Jag hade mycket lättare att få igenom böjningen/ställningen i vänster varv där vi har som svårast till exempel.

Eftersom Kaprifol ändå hade gått ett ganska hårt pass dagen innan höll jag det enkelt igår. Lite trav över bommarna, lite skänkelvikningar, lite galopp över galoppbommarna i båda varven och så lite allmänt ”jogg”. Avslutningsvis galopperade jag gräsvägen ut mellan gärdena för att kunna låta henne rulla på i lite högre tempo, och så skrittade jag av sen. Fin häst!

IMG_3877

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.