Hoppelihopp!

Idag har jag haft sällskap av Rebecka i stallet och hon lyckades vara barnvakt, hinderpersonal och fotograf på en och samma gång! Bommarna som jag travade över i måndags förvandlades till hinder och det blev en liten bana utav det hela. Kaprifol var lite småseg till en början men taggade till lite när vi skulle hoppa och var alldeles lagom pigg. Satsade lite på fel hinder, ruskade lite på huvudet efter nåt större språng och studsade lite när hönsen kacklade åt oss när vi galopperade förbi.

Men hon hoppade fint och vi fick till det ganska bra ändå. Genade inte alltför mycket i kurvorna och fick till avstånden helt okej för det mesta. Skoj skoj!

Först hoppade jag alla hinder ett i taget och tog ”linjen” på långsidan nån gång (och längde en halvmeter för det blev lite väl kort) och sen hoppade jag tre eller fyra olika banor som gick bra. Till sist hoppade jag de två hindren på diagonalen som en åtta för att fokusera lite på att få till galoppombytet över hindret och när jag gör det ordentligt så byter hon fint. Slarvar jag lite med vägvalet före hindret, framförallt om jag inte får ut henne i svängen ordentligt, så blir det fel. Däremot så är hon väldigt snabb på att byta till rätt galopp efter hindret sen, både med och utan min hjälp 😉

Jag tänkte hålla lite ögon öppna för någon pay&jump/öppen bana i närheten framöver, vore kul att komma ut och hoppa lite på nån större ridbana och testa lite. 🙂

7 tankar på “Hoppelihopp!

  1. Åk upp till Anna och Emma! De kör en i månaden. Naum är ju inte så jättelångt bort. Då kan jag vara hästskötare! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.