Game day

Idag är det äntligen dags för ”tävling” igen, nummer tre i ordningen för mig och Kaprifol. Det är ju inte tävling ofta precis, haha. Så här har det sett ut de tidigare omgångarna vi har varit iväg:

21 november 2015 hos AP Häst i Borås

Här hoppade vi 50 och 60cm varav den första var felfri och i den andra klassen var Kaprifol lite övertaggad i ett pyttelitet ridhus så jag fick lägga lite volter och styra förbi vissa hinder, hehe.

27 november 2016 Hos Alingsås Ryttarsällskap

Denna gång hoppade vi 70cm två gånger och i första rundan hade vi ett stop på hinder nummer ett och ett stop på hinder nummer två. I andra rundan var vi felfria.

Och så nu då, ett och ett halv år senare gör vi start nummer tre på 70 och 80cm, haha. Snabb utveckling va! Mitt huvudmål för dagen är att sätta henne i en bra galopp där hon är framme för skänkeln utan att bli för lång. Hon stannar ju väldigt sällan nuförtiden men om hon gör det så gör hon det på hinder nummer ett (eller kanske om det är ett väldigt tittigt hinder). Så det gäller att jag kommer igång redan från början och kanske att jag även visar henne ettan så ”hon är beredd” på vad som kommer.

Igår laddade vi upp med lite enkel dressyr. Jag hade tänkt vara på ridbanan men lade passet i vinterhagen i stället för att få lite gräs under hovarna. Dagens start är ju på gräsbana så det måste varit en bra uppladdning 😉 Kaprifol var lagom pigg och fin och var väldigt nöjd över att få galoppera fram över gräset.

Nu ska bara jobbdagen flyta förbi och sen ska Kaprifol göras i ordning och stoppas in i släpet innan vi åker till Essunga Ryttarförening! Gissningsvis startar jag strax efter 18.30 i kväll.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.