Tävlingsrapport

Tävlingsdagen är avklarad och den har varit lyckad! Lastningen gick okej, resan gick smidigt och Kaprifol skötte sig strålande i släpet och runtomkring på tävlingen. Vi hade gott om tid på oss och tävlingen gick lite småsegt till en början, men det rullade ändå på. Det var jag, Loke, Axel och Rebecka som var på plats!

IMG_17862

Det var en stor och trevlig anläggning med framridning på utebana, framhoppning i stort ridhus och tävlingsbana på stor gräsbana. Jag red fram lite lagom, mycket skritt i värmen, och så gick jag in i ridhuset när det var åtta kvar innan mig ungefär. Där inne galopperade jag lite extra och så hoppade jag fram ett par gånger på vardera hinder.

Så blev det min tur på 70cm och jag visade Kaprifol ett par hinder inklusive ettan medan föregående ryttare hoppade klart. Sen satte vi fart och jag fick igång en helt okej galopp, det blev dock lite vingligt fram till ettan av någon anledning men hon hoppade fint. Glad i hågen galopperade vi vidare och fick ett stop på tvåan innan vi kom över. Hon typ stannade även på trean men jag fick henne att gå över den och sen tog vi oss över fyran innan vi stannade igen på femman, haha. De resterande tre hindren hoppade vi felfritt, och så var vi lyckligtvis i mål i alla fall.

Lite osäker på varför hon stannar egentligen, men det är väl en kombination av orutin, inte tillräckligt med stöttning från ryttaren och lite feghet hos oss båda helt klart. Men det kändes ändå helt okej och vi hann dricka lite vatten och skritta en stund innan det var dags att sikta på nästa höjd.

Framhoppningen gick kanon, hon hoppade superfint. Jag hoppade bara räcket och oxern vardera gång för att känna lite på nya höjden, 80cm, innan vi gick ut och väntade på vår tur. Denna rundan gick riktigt bra; bra flyt, byter galopp rätt hela tiden och tvekade inte någonstans utan vi kom runt felfritt!

IMG_17923

Alla bilder i inlägget är från 70cm-klassen, så lägger jag upp de från 80-klassen i morgon!

IMG_17932

Allt som allt en lyckad tävling och som sagt en himla trevlig tävlingsplats!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.