Måndagen

Igår kom det efterlängtade regnet och det ser ut att kunna komma mer i veckan. Vi är inte så hårt drabbade av torkan som många andra delar av landet men lite nervöst är det ju ändå med fem hästar och tio får som ska mättas. Återväxten har varit trög de senaste veckorna men nu kickar det igång igen hoppas jag. Min höbonde var också lite orolig för skörden av vinterfodret, men ingen panik ännu. Hästarna behöver omkring trettiofem stora vita höbalar och fåren, som är reducerade till fyra när vi slaktat lammen, behöver ungefär sex stycken. Vi håller tummarna för lite mer regn i veckan och en bra andraskörd!

Axel och Loke plockade upp mig på jobbet i går eftermiddag och så satte vi kurs mot Gekås i Ullared. Ganska spontant, men man hittar ju alltid saker att köpa när man är där! Vi köpte bland annat underkläder, stängselmaterial, skor, örngott och fodertunna till fåren. Vi var även inne på jaktbutiken där Axel köpte en tröja och på Netonnet där vi köpte ett väggfäste till teven. Nästa steg i Barnsäkring av hus alltså. Efter all shopping åt vi mat på en av restaurangerna och Loke fick smaka på sådana där räkchips utöver lite ris, kyckling och ananas.

Sen hoppade vi in i bilen och rullade hemåt. Loke var go och glad trots att vi passerade läggdags under tidens gång. Han somnade dock inte många kilometer från Ullared och sov sen nästan hela vägen hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.