Stängslingsarbete

Idag la vi lite tid borta vid tennisbanan efter middagen. Om ni minns gick ju fåren där och betade för ett par veckor sedan och det håller på att växa upp igen faktiskt. Vår plan är därför att släppa dit lammen + baggen när det är dags för avvänjning om en månad ungefär. Lammen ska vänjas av så tackorna kan sluta ge di och få lite återhämtning innan det är dags för betäckning senare i år. Vi tror att vi bara fått tack-lamm i år, annars är ju en annan anledning för avvänjning att bagglammen inte ska betäcka sina mammor. Baggen får hänga med lammen som ”barnvakt” och för att vi ska kunna bestämma lite när det är dags för betäckning. Gotlandstackor brunstar bara på hösten, men vi vill gärna inte ha de nya lammen för tidigt, därför håller vi undan baggen till All Helgona-helgen ungefär.

Idag har vi därför börjat sätta lite stolp vid tennisbanan så lammen kan gå på hela ytan så vi slipper stängsla om var och varannan dag.

Våra tre vuxna tackor kommer få gå kvar på gården så de varken hör eller ser sina lamm och försöker rymma tillbaka till varandra. De kommer släppas på magert bete nån vecka eller två så deras mjölk sinar och sen får de beta som vanligt igen.

Loke vet hur man kontrollerar elen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.